Апенцелер

Характеристики

- рядко срещано
- интелигентно
- енергично
- социално
- обича да лае

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Има две теории за произхода на апенцелера. Според първата родното място на породата планинските райони на Швейцария. Според втората тя е пренесена в швейцарските Алпи от римляните. Апенцелерът е най-рядката от четирите алпийски породи кучета.
  Предстваителите на породата имат мускулесто, със средни размери. Височината им варира от 45 до 58 см, а теглото – от 24 до 35 кг. Главата е широка, с издължена муцуна. Очите са малки и оцветени в тъмната гама, също както носната гъба. Ушите са увиснали, а опашката е дебела и навита и се носи над гърба. Козината е дебела и лъскава. Окраската се среща най-често в кафяво или черна, бели или ръждиви петна.
  Апенцелерът е интелигентно и енергично куче. Той е много социален и се привързва към членовете на смейството. Ако се изолира и не му се обръща внимание, той става отегчен и апатичен. С правилно възпитание, той става добра компания за децата и другите животни в домакинството. Може да се отнася резервирано с непознати и обича да лае много. Не е подходящ за отглеждане от хора, които нямат опит в отглеждането на кучета, които не обичат движението и живеят в апартамент. Продължителността на живота му е около 12 години. Кучетата от тази порода се отличават с много добро здраве и не са известни данни да са предразположени към отделни болести. Козината им се поддържа лесно, а къпането е трябва да става само когато е наложително. Препоръчително ушите да се преглеждат редовно.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори