Анатолийска овчарка (Анатолийски карабаш)

Характеристики

- интелигентно
- смело
- лоялно
- активно
- добър пазач

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на анатолийската овчарка е Турция. Нейната история започва преди повече от 5000 години и е известна още като анатолийски карабаш. Тя е била използвана от населението главно за охрана на стадата.
  Анатолийската овчарка има голямо, мускулесто тяло. На височина достига между 71 и 82 см. Теглото ѝ варира между 41 и 66 кг. Главата е голяма и широка, с квадратна муцуна и бадемовидни очи. Ушите са V-образни, виснали на долу. Опашката е дебела и навита в края. Козината е къса, а окраската се среща в различни цветове.
  Анатолийската овчарка е интелигентно, смело и лоялно куче, което е добър пазач. Разбира се добре с по-отраснали деца и другите домашни животни. Необходимо е от ранна възраст да се възпитава с търпение, защото може да стане много своенравно куче. Поради своята упоритост е препоръчително да се отглежда от активни хора, които имат опит в отглеждането на кучета. Не е подходяща порода за Вас, ако живеете в апартамент. Продължителността на живота на анатолийската овчарка е около 14 години. Предразположена е към проблеми с очите и щитовидната жлеза, и дисплазия на колянната става. Поддръжката на козината е лесна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори