Американско планинско куче

Характеристики

- интелигентно
- непокорно
- защитнически инстинкти
- отлично ловно куче
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Произходът на американското планинско куче не е ясен. Предполага се, че породата се е обособила при кръстосването на различни териери, донесени в Америка от европейски заселнци, с местни кучета. Представителите са добри пазачи на стадата с добитък и отлична компания на стопаните при лов.
  Американското планинско куче има набито и мускулесто тяло, покрито с къса и груба на допир козина. Окраската се среща в бриндъл, черно и жълто с  бели петна, или в комбинация от изброените цветове. Височината на представителите варира от 40 до 66 см, а теглото им - от 18 до 28 кг. Главата има широки скули, изразителни, тъмни очи и клепнали уши. Шията е силна, а опашката е много къса.
  Представителите на породата са интелигентни, но непокорни кучета, които имат силно изразени защитнически инстинкти. Те не са добър избор за домакинство с деца и други домашни животни, но са отлични ловни кучета. Не са подходящи за отглеждане в апартамент и като цяло в градски условия, тъй като имат нужда от много свобдно пространство и много движение. Това са здрави кучета, чиято средна продължителност на живота е около 16 години. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори