Миниатюрен пинчер

Характеристики

- интелигентно
- защитнически инстинкти
- любопитно
- лоялно
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на миниатюрния пинчер е Германия. Противно на разпространеното мнение, представителите на породата не са роднини с доберман пинчерът. Миниатюрният пинчер всъщност е по-стара порода.
  Кучетата от тази порода слаби и компактни тела, с добре оформена мускулатура. Козината е къса, а окраската е в червено, шоколадово и ръждиво, както и в комбинация от изброените цветове. Височината на представителите варира от 25 до 31 см, а теглото им - от 3 до 5 кг. Главата е наклонена, със заострена муцуна, искрящи, тъмни очи, черен нос и изправени, триъгълни уши. Шията е елегантно извита, а опашката се носи на горе, като често е купирана.
  Миниатюрният пинчер е игриво, енергично, любопитно и лоялно към своите собственици, куче. Има силно развити защитничестки инстинкти и лае силно, щом усети заплаха. Лесно се поддава на обучение и бързо научава нови команди, макар че понякога може да бъде доста упорит. Той ще чувства добре в компанията на по-големи деца и други, домашни животни, с който е израснал. Това е подходяща порода за отглеждане апартамент, при условие, че се разхожда редовно. Средната продължителност на живота на представителите на  породата е около 15 години, а здравословното им състояние е отлично. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

миниатюрен пинчер

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори