Малко лъвско куче

Характеристики

- скъпа порода
- ряко срещано
- социално
- смело
- защитнически инстинкти

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на малкото лъвско куче е Франция. Представителите на породата са били любимци на аристократите. В началото на 20 в. са застрашени от изчезване, но благодарение на проведени селекционни програми, това не се случва. Те влизат два пъти в книгата на Гинес – веднъж като най-скъпа и веднъж като най-рядко срещана порода.
  Малкото лъвско куче има малко, компактно тяло, покрито с дълга, мека козина. Окраската се среща в всички цветове и комбинации. Височината на представителите варира от 25 до 35 см, а теглото им – от 3 до 8 кг. Главата има къса муцуна, тъмни очи и нос, и висящи уши, покрити с козина. Опашката се носи над гърба.
  Малкото лъвско куче е интелигентно, смело и социално куче, което се привързва към своите стопани и обича тяхната компания. Разбира се много добре с деца и други домашни животни. Имат развити защитнически инстинкти и лаят, веднага щом забележат непознати хора. Ще се чувстват добре в апартамент, но трябва редовно да бъдат извеждани на разходка. Средната продължителност на живота им е 14 години. Като цяло здравословното им състояние е много добро. Някои представители могат да имат проблеми с очите или с колянната става. За да изглежда добре козината е необходимо ежедневно сресване и водене при професионалист за подстрижка.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори