Кангал (Карабаш)

Характеристики

- смело
- ловко
- защитнически инстинкти
- добър пазач
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на кангалът е Турция. Той носи името на областта, в която е започнало развъждането му. Познат е още и като карабаш, което в превод от турски означава черноглав. Представителите на породата са добри кучета пазачи. Те са запазали своя външен вид и качества непроменени с годините, тъй като са живеели и са се развъждали в затворен ареал.
  Кангалът има голямо и силно тяло, покрито с къса и гъста козина. Окраската се среща в сиво или жълто кафяво, като муцуната и ушите са черни. Височината на представителите на породата варира от 71 до 82 см, а теглото им – от 41 до 65 кг. Главата им е голяма и широка, с правоъгълна муцуна, малки, кръгли очи, оцветени в кафяво или амбър, и висящи, триъгълни уши. Шията и крайниците са мускулести, а опашката се носи на горе, под формата на дъга.
  Кангалът е смело, бързо и ловко куче. Той се привързва много към своя господар. Към непознати се държи резервирано и не проявява агресия, без да го предизвикат. Има силно развити защитнически качества. Правилно социализиран, той се разбира добре с деца. Това не е подходяща порода за отглеждане в апартамент. Представителите ѝ имат нужда от свободно пространство, което да охраняват и от много движение. Средната продължителност на живота им е около 15 години, а здравословното им състояние е отлично. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

кангал, карабаш, куче пазач,

Домашни любимци от тази порода:

4arla Аякс Захира Зевс Рекс

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори