Италиански грейхаунд

Характеристики

- интелигентно
- чувствително
- мило
- игриво
- дълъг живот

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Италианският грейхаунд е пренесен в Европа от финикийците преди хиляди години. В миналото е бил любимец на аристократите и символ на богатство. Това е любимото куче на руската царица Екатерина Велика. Представителите на породата са малката версия на грейхаунда и също като него са много бързи кучета - могат да развият скорост до 42 км/ч. Те притежават добри ловни качества - имат отличен слух и зрение, и са приятна компания вкъщи.
  Италианският грейхаунд има елегантно, малко и слабо тяло, с добре оформена мускулатура. Височината му варира от 30 до 38 см, а теглото му - от 3 до 7 кг. Главата има издължена муцуна, малки клепнали уши и големи, тъмни, изразителни очи. Шията е дълга, а опашката тънка и леко завита. Козината е къса, а окраската се среща в различни цветове.
  Представителите на породата са мили, чувствителни и игриви кучета, които изграждат силна връзка със своя господар. Обичат много да се гушкат в него, също като котките. Те могат да станат много срамежливи и поради тази причина трябва да се социализират от ранна възраст. Подходяща компания са за по-големи, възпитани деца и малки породи кучета, които не искат да са доминиращи. Италианският грейхаунд ще се чувства добре в апартамент, но трябва да се разхожда всеки ден. средната продължителност на живота му е около 18 години. Предразположен е към измръзване през зимата, епилепсия, проблеми с щитовидната жлеза и към счупвания на костите, но като цяло има добро здравословно състояние. Късата му козина пада малко и се поддържа лесно.  


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори