Ирландски вълкодав

Характеристики

- мил характер
- интелигентно
- социално
- не е добър пазач
- лоялно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на ирландския вълкодав, както личи от името му, е Ирландия. Представителите на породата са били подарявани на крале в миналото и използвани главно при лова на лосове и вълци. През 18 в. породата е била застрашена от изчезване, но благодарение на проведени селекционни програми през 19 в, това не се случва. Днес ирландският вълкодав е приятна компания вкъщи и рядко участва при лов на вълци.
  Кучета от тази порода имат големи, мускулести тела, покрити  с груба и твърда козина. Окраската се среща в бяло, сиво, черно или червено. Височината им достига от 71 до 89 см, а щом се изправят - 2.1 м. Това е най-високата порода кучета. Теглото им варира между 40 и 69 кг. Главата е издължена с  изразителни очи и клепнали, малки уши. Шията е дълга и мускулеста. Опашката също е дълга и дебела.
  Ирландският вълкодав е интелигентно, кротко, мило и търпеливо куче, което се привързва много към своите господари и изгражда силна връзка с тях. Разбира се много добре с деца и с други домашни животни. Той е много социален и не е добър избор, ако търсите куче пазач. Лесно се поддава на обучение като е малък, проведено с търпение и любов. Представителите на породата не са много активни и могат да бъдат отглеждани в по-просторен апартамен, но трябва да се разхождат редовно. Продължителността на живота им е малка - 8 години. Предразположени са към туморни образования, проблеми със сърцето, епилепсия, проблеми с очите, дисплазия на тазобедрената става и затлъстяване. Поддръжката на козината се изразява в сресване два пъти седмично.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

ivo ГАРО

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори