Хериър

Характеристики

- интелигентно
- социално
- активно
- приятелски настроено
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на хериъра е Англия, където се отглежда още от 13 в. Предполага се, че породата се е получила при кръстосването на грейхаунд с английски хаундове. Освен добри ловци, представителите на породата са и приятна компания вкъщи.
  Хериърът има атлетично тяло, с правилни пропорции. Височината му варира от 48 до 54 см, а теглото му - от 18 до 28 кг. Главата има издължена муцуна, тъмни очи и триъгълни, клепнали уши. Шията е дебела, а опашката дълга и се носи хоризонтално или на горе. Козината е къса и гъста. Окраската се среща във бяло, черно и жълто кафяво, както и  в различни комбинации - бяло, черно и жълто кафяво, лимонено и бяло, бяло и червено.
  Представителите на породата са интелигентни и очарователни кучета, които обичат компанията на своите стопани. Те са приятелски настроени и социални, и поради тази причина се разбират много добре с децата, другите домашни животни и непознатите хора. Хериърите са много активни кучета, които няма да се чувстват добре в апартамент. Продължителността на живота им е около 12 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става и епилепсия, но като цяло здравословното им състояние е отличино. Поддръжката на козината е елементарна. За да се избегнат инфекции, е необходимо ушите да бъдат редовно проверявани.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

хериър

Домашни любимци от тази порода:

Шара

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори