Хамилтън хаунд

Характеристики

- нова порода
- ловни инстинкти
- енергично
- добро здраве
- ранна социализация

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на хамилтън хаунда е Швеция. Това е сравнително нова порода, получена в началато на миналия век в резултат на кръстосването на немски хаундове с английски фоксхаунд и хериър. Представителите ѝ носят името на своя създател Адолф Хамилтън, който всъщност е и основател на шведския киноложки клуб.
  Хамилтън хаундът има мускулесто тяло с правилни пропорции. Височината му варира от 49 до 61 см, а теглото му – от 22 до 28 кг.  Главата е с широки скули и издължена муцуна. Носът и очите са тъмни на цвят, а ушите са висящи. Шията е дълга и мускулеста, а опашката се носи на долу. Козината е къса и мека, а окраската обикновено се среща в комбинация от бяло, черно и наситено жъто кафяво.
  Представителите на породата са мили и очарователни кучета, които се привързват към своите стопани. По-големите деца са подходяща компания за тях, тъй като не обичат да бъдат мачкани. Поради развитите си ловни инстинкти, хамилтън хаунда може да се впусне след всичко движещо се, дори и след другите домашни животни. За да се преодолее този проблем е необходима ранна социалицация и правилно възпитание. Те няма да се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, тъй като имат нужда от много движение и упражнения. В случай, че не ги получават, започват да се развиват проблеми с държанието. Средната продължителност на живота им е между 10 и 13 години. Като цяло се отличават с добро здравословно състояние, но са предразположени към дисплазия на тазобедрената става, епилепсия, очни и дихателни проблеми. Поддръжката на козината е елементарна – необходимо е сресване от време на време само.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори