Американски фоксхаунд

Характеристики

- привързано
- приятелски настроено
- лоялно
- любопитно
- активно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Американският фоксхаунд е роднина на английския фоксхауд, пренесен в САЩ през втората половина на 17 в. Той се превърнал в едно от любимите кучета на Джордж Вашингтон и е обявено официално за куче на щата Вирджиния. Отглеждан е главно като ловно куче, но освен това той се превръща в добър приятел и пазач на своя стопанин.
  Американският фоксхаунд изглежда почти както своя английски братовчед, но той е малко по-висок и окраската му е в по-светлата гама. Височината му достига между 53 и 63 см, а теглото му варира между 29 и 34 кг. Главата е голяма, с широко разположение кафяви или лешникови очи. Ушите са големи и виснали. Опашката се носи над гърба. Козината е къса и гъста. Окраската може да бъде в различни цветове.
  Макар че е ловна порода, американският фоксхаунд е отлично домашно куче, което има силна връзка със своя господар. Той е приятелски настроен и лоялен любимец. Разбира се много добре с децата и другите животни в домакинството. Възможно е понякога да прогони малките животни около него и да се отнася резервирано с непознати. Това е много любопитно куче и е препоръчително да внимавате да не се изплъзне от каишката. Обучението му може да се затрудни от неговата игривост и независимост. Породата е подходяща за активни личности, които имат опит в отглеждането на кучета. Има нужда от много движение и упражнения, затова не е подходяща порода за отглеждане е апартамент. Продължителността на живота на американския фоксхаунд е обикновено между 12 и 15 години. Предразположен е към затлъстяване, ако не му се осигурява достатъчно движение и дневните му порции храна са големи, но като цяло здравословното му състояние е добро.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори