Глен оф имаал териер

Характеристики

- енергично
- приятелски настроено
- смело
- ловни инстинкти
- обича семейството

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на глен оф имаал териера е Ирландия. Той носи името на долината, където бил разпространен. Освен добър ловец, както другите териери, той е и приятна компания вкъщи.
  Представителите на породата имат ниски, издължени тела, покрити със средна на дължина козина, оцветена в синьо, бриндъл или пшеничено. Височината им достига около 35 см, а теглото им е 15 – 16 кг. Главата е кръгла, с големи, изразителни очи и малки, клепнали уши. Крайниците са къси, а опашката е дебела и често купирана.
  Глен оф имаал териера е енергично, смело и приятелски настроено куче, което обича компанията на семейството. Той се разбира много добре с децата в семейството, но това не важи и за другите домашни животни, поради заложените му ловни инстинкти. Към непознати е дружелюбен и лае, само когато усети опастност. Представителите на породата ще се чувстват добре в апартамент, но трябва да се разхождат редовно. Средната продължителност на живота им е около 15 години. Предразположени са към проблеми с кожата и очите, но като цяло здравословното им състояние е много добро. Поддръжката на козината се изразява в сресване един, два пъти седмично и подстригване няколко пъти в годината.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

глен оф имаал, териер

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори