Американско ескимоско куче

Характеристики

- интелигентно
- приятелски настроено
- привързано
- игриво
- адаптивно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на американското ескимоско куче е САЩ. То е потомък на немския шпиц, който е пренесен там от немски имигранти след и по време на Първата световна война. Това е първата порода кучета, чиито представители се научават да вървят по въже на манежа.
  Тялото на американското ескимоско куче е има средни размери. Височината му варира между 20 и 40 см, а теглото му между 3 и 18 кг. Главата му има клиновидна форма. Очите му са тъмни на цвят и имат бадемовидна форма. Ушите са изправени, с триъгълна форма. Опашката е бухнала и се носи навита над гърба. Козината е гъста, има бял цвят, който може да бъде и с кремав оттенък.
  Американското ескимоско куче е много интелигентно и приятелско настроено. То се привърза към стопаните си и обича игрите с тях. Лесно се поддава на тренировка и бързо се адаптира към новата заобикалящата го среда. Подходящо е за пазач, ползва се също и за намиране на наркотици. Разбира се отлично с децата и другите животни в семейството. Неговите стопани трябва да са активни семейства, живеещи в райони с по-студен климат. Може да живее в апартамент, но трябва да се разхожда редовно. Продължителността на живота на американското ескимоско е около 15 г. породата е предразположена към дисплазия на колянната става и очни проблеми. Необходимо е козината да се сресва два пъти седмично, за да изглежда добре.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Шейн Шейн

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори