Гладкокосмест ретривър

Характеристики

- интелигентно
- приятелски настроено
- бързо възприема команди
- сприятелява се с всички
- добър плувец

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на гладкокосместия ретривър е Англия. Историята на породата започва през 19 в. Тя е получена  в резултат на кръстосването на ирландски сетер, лабрадор и нюфаундленд. Предствителите на породата се отличават като добри плувци и ловни кучета.
  Гладкокосместият ретривър има гразиозно тяло, със средни размери, покрито в гъста и права козина, която е по-дълга по крайниците, опашката и гръдния кош. Окраската е едноцветна и се среща в черно или ливър. Височината на представителите е между 54 и 59 см, а теглото им - между 27 и 32 кг. Главата е издължена с тъмни, бадемовидни очи и висящи уши. Шията е силна, а опашката е дълга и се носи хоризонтално.
  Гладкокосместият ретривър е очарователно и весело куче, което обича да е сред хора. Той успява да спечели сърцето на всеки без много усилия. Представителите на породата се разбират много добре с както децата и другите домашни животни, така и с непознатите хора. Това не е подходящ избор, ако си търсите куче пазач. Гладкокосместият ретривър е много интелигентно куче. Той е отличен ученик, който запомня бързо новите команди. Ще се чувства най-добре в къща със средно голям двор, тъй като има нужда от свободно пространство и движение. Средната продължителност на живота му е 10 години. Представителите на породата са предразположени към дисплазия на тазобедрената става, глаукома, епилепсия, диабет, глухота и някои форми на рак. Поддръжката на козината е лесна - изразява се в сресване от време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Jouette

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори