Американски кокер шпаньол

Характеристики

- мило
- чувствително
- интелигентно
- привързано
- социално

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Корените на американския кокер шпаньол се намират в Европа. Кокерът е бил порода, която била използвана главно за лов на бекасини – изчезнал вид птица вече. Английският вариант на породата е донесен в САЩ от преселници и с течение на времето се оформят двата стандарта на породата – английски и американски.
  Американският кокер шпаньол има по-малко тяло от английския си роднина. Това е най-малката порода от спортните шпаньоли. Височината му достига 28 – 30 см, а теглото му варира между 7 и 15 кг. Главата му има заоблена форма, стопът е ясно изразен, а челюстта квадратна. Муцуната е по-къса от тази на английския вариант. Очите са кръгли, близко разположени и имат тъмен цвят. Носната гъба има кафяв или черен цвят. Ушите са висящи. Козината е със средна дължина, копринено мека и лъскава. Окраската се среща във всички цветове.
  По природа американският кокер шпаньол е мил, чувствителен, интелигентен и много привързан към стопаните си. Разбира се отлично с децата и другите животни от домакинството. Това е много социална, игрива и жизнена порода. При възпитанието на американския кокер шпаньол трябва да се подхожда с търпение, защото в противен случай може да загубите неговото доверие. Представителите на  породата се предразположени към анемия, очни и ушни инфекции, глаукома, катаракта и дисплазия на колянната става. Продължителността на живота е средно между 12 и 15 години. Козината трябва да се сресва редовно и да се подстригва.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори