Файст

Характеристики

- интелигентно
- приятелски настроено
- бързо възприема команди
- гони вредители
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на файста (или рат териера) е Северна Америка, където е известен от преди няколко столетия със своите качества на преследвач. За представителите на породата са писали Дж. Вашингтон и Абрахам Линкълн. В превод от английски "файст" се свързва с малко, шумно куче.
  Файста има малко, компактно тяло, с добре оформена мускулатура. Височината му варира от 25 до 30 см, а теглото му - от 4 до 14 кг. Главата е кръгла с издължена муцуна, черен нос, малки, тъмни очи и изправени или леко клепнали уши. Шията е силна, а опашката е високо поставена. Козината е къса и мека. Окраската се среща в бриндъл, черно, в комбинация от червено и бяло, черно и жълто-кафяво, бяло и синьо и черно, бяло и жълто-кафяво.
  Представителите на породата са интелигентни, приятелски и изпълнени с енергия кучета. Те са разбират много добре с децата в семейството и непознати, но започват да лаят веднага щом усетят заплаха. Бързо възприемат команди и се поддават на обучение. Файста лесно се справя с плъховете и другите вредетели. Той ще се чувства добре в апартамент, ако му се осигуряват редовни разходки. Продължителността на живота му е около 18 години. Като цяло се отличава с много добро здравословно състояние. Поддръжката на козината му е много лесна - необходимо е сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

файст, рат териер

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4258

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 46

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори