Английски той шпаньол

Характеристики

- мило
- приятен характер
- социално
- енергично
- привързано

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родинината на английския той шпаньол е Англия, както личи от името му. Това е била любима порода на английското кралско семейство. Днес нейните представители са приятна компания вкъщи.
  Английският той шпаньол има малко тяло, покрито с мека, вълниста козина, която се среща с червено, комбинация от черно и жълто-кафяво, бяло и червено, и бяло, черно и жълто-кафяво. Височината му е около 25 см, а теглото му е между 3 и 6 кг. Главата му с изпъкнало чело, къса муцуна, дълги, висящи уши и големи, кръгли очи. Опашката или е купирана или е бухнала.
  Английският той шпаньол е сладко и мило куче, с приятен характер, което се привързва към своите стопани. Той е социална порода и се разбира добре с други домашни животни и с по-големи деца, защото не обича да мачкат много. Собствениците му трябва да бъдат внимателни при обучението, защото той може да стане доста срамежлив. Английският той шпаньол ще се чувства много добре в апартамент, тъй като няма нужда от много движение и упражнения. Продължителността на живота му е средно около 10 - 12 години. Предразположен е към сърдечни и респираторни проблеми. Косменната покривка трябва да се сресва редовно, а ушите да се проверяват, за да се избегне развитието на инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори