Американски булнез

Характеристики

- нова порода
- мило
- весел нрав
- игриво
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Американският булнез е създаден от Робърт Райс в края на 80-те години, на миналия век, в Джаксънвил, Флорида. Той искал да създаде куче, с къса муцуна, което да е приятелски настроено, с чувство за хумор.
  Американският булнез е малко, но яко куче. На височина достига от 18 до 24 см. Теглото му варира между 7,5 и 15 кг. Главата е голяма и има квадратна форма, с ясно изразен стоп. По лицето има кожни гънки. Очите са големи и кръгли. Ушите са нежно клепнали, а опашката е навита над гърба. Гръдният кош е широк, а крайниците са къси. Козината е къса, лъскава и плътна, а окраската може да бъде във всички цветове.
  Американският булнез има мил и весел характер, което го прави желан домашен любимец. Той е игрив и обича компанията на господарите си. Продължителността на живота му достига 10 – 15 години. Подходящ е за отглеждане в апартамент. Здравословното му състоение е много добро. Възможни са проблеми с дихателната система, поради късия нос и набръчканото лице. Бръчките по лицето могат да предизвикат и инфекция, ако не се почистват редовно. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

американски булнез

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори