Английска овчарка

Характеристики

- енергично
- весел нрав
- социално
- добро здраве
- лоялно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на английската овчарка е Англия, както личи от името ѝ. Там предствителите на породата са известни със своите умения при пазенето на стадата с добитък. Това е рядка порода кучета, разпространена главно по родните ѝ места.
  Английската овчарка има пропорционално тяло, покрито със средно-дълга права или вълниста козина. Окраската се среща в черно, комбинация от черно и бяло, черно и бежаво, както и от черно, бяло и бежаво. Височина на представителите на породата варира от 45 до 59 см, а теглото им - от 18 до 27 кг. Главата е заоблена с широки скули, кафяви очи и клепнали уши.
  Английската овчарка е енергично, лоялно, с весел нрав куче, което се привързва към своите стопани. Тя е много социална и се разбира добре с децата и другите домашни животни, с които е отраснала. Към непознати се държи резервирано отначало. Лесно се поддава на обучение, тъй като е много интелигентна. Това не е подходящ избор за хора, които живеят в апартамент, тъй като предствителите на породата имат нужда от много движение и свободно пространство. Средната продължителност на живота на английската овчарка е 14 години. Здравословното ѝ състояние като цяло е добро, но както всички големи породи е предразположена към дисплазия на тазобедрената става. Поддръжката на козината се изразява в сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Bari

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори