Английски сетер

Характеристики

- интелигентно
- социално
- чувствително
- обича да лае
- елегантен външен вид

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Английският сетер е резултат от кръстосване на шпаньол и пойнтер в Англия, през втората половина на 19 в. Представителите на породата имат аристократично излъчване и приятен характер, което ги прави желана компания вкъщи. Те са известни още и като добри ловни кучета и преследвачи.
  Английският сетер има елегантно тяло, със средни размери, покрито с мека, вълниста, дълга козина, оцветена в бяло, с петна в синьо, лимон и оранжево. Главата е с издължена муцуна, тъмни очи и висящи уши, покрити с козина. Шията е издължена и елегантна. Опашката също е дълга.
  Представителите на породата са мили, чувствителни и приятелски настроени кучета, които обичат компанията на своите стопани. Те са много социални и обичат да са част от семейството. Разбират се много добре с деца, други домашни животни. Обича да лае, което го прави добро куче пазач. Към непознати никога не се държи агресивно. Това е интелигентно куче, което бързо запомня команди. Обучението трябва да бъде провеждано внимателно, с търпение, без агресия, защото представителите на породата са много чувствителни. Английският сетер не е подходящ избор за хора, които живеят в апартамент, защото има нужда от много движение и свободно пространство. Продължителността на живота му е средно около 12 години. Предразположен е към дисплазия на тазобедрената става и затлъстяване. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване. 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори