Английски пойнтер

Характеристики

- приятелски настроено
- разбира се добре с деца
- добър пазач
- интелигентно
- атлетична визия

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Английският пойнтер е известен още от средата на 17 в. със своите способности при лова на зайци и птици, в своята родина - Англия. Днес освен като ловно куче, той е известен и с приятния си характер, което го прави желан домашен любимец.
  Представителите на породата имат издължени, атлетични тела, с добре оформена мускулатура. Височината им варира от 58 до 73 см, а теглото им - от 20 до 34 кг. Муцуната е издължена, а очите са с овална форма, оцветени в различни нюанси на кафявото, в зависимост от окраската на козината. Ушите са големи и висящи. Шията е дълга, а опашката дебела. Козината е къса, гладка и лъскава. Среща се в ливър, черно, жълто или оранжево, като са възможни и бели петна.
  Английският пойнтер е приятелски настроено и лоялно куче, което се привързва  към своите стопани. Разбира се много добре с децата в семейство, както и с другите домашни животни, стига да са израстнали заедно. С непознати се държи резервирано, което го прави надежно куче пазач. Лесно се поддава на обучение, тъй като е много умен. Това не е подходящ избор за хора, които живеят в апартамент, тъй като представителите на породата имат нужда от много движение и свободно пространство, в противен случай започват да се развиват проблеми с поведението. Продължителността на живота им е средно около 14 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, кожни алергии и епилепсия. Поддръжката на козината е много лесна - трябва да се сресва от време на време. Необходимо е ушите да се проверяват често, за да се избегнат инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Марли

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4257

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 93

  Гласове: 45

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори