Френски мастиф

Характеристики

- ловни инстинкти
- смело
- търпеливо
- защитнически инстинкти
- добър пазач

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на френския мастиф е Франция, както личи от името му. Точният му произход не е ясен. Смята се, че породата се е получила в резулатат на кръстосването на различни видове мастифи. Представителите на породата са добри пазачи и ловни кучета.
  Френският мастиф е голямо куче, чиято височина варира от 58 и 68 см. Теглото му е между 44 и 68 кг. Главата на представителите на породата е голяма и широка, с много бръчки. Муцуната е къса, а устните висят надолу. Носът е голям, ушите в сравнение с главата са малки, а шията е дебела и набръчкана също. Гръдният кош е широк, а опашката дебела и се носи на долу. Козината е къса и мека, а окраската се среща в червеникавата гама, понякога и на бели петна по гръдния кош и крайниците.
  Френският мастиф е смело и търпеливо куче, което се привързва много към своите стопани. Има силно развити защитнически инстинкти, което го прави отлично куче пазач. Мъжките представители могат да проявяват агресия към други кучета от същия пол. Френският мастиф трябва да бъде социализаран от много ранна възраст, за да не стане агресивен. Той ще се чувства добре в апартамент, тъй като не обича много движението, но за да поддържа добро здравословното му състояние, трябва редовно да се разхожда. Това не е подходяща порода за хора, които нямат опит в отглеждането на кучета. Продължителността на живота на кучетата от тази порода е средно около 10 – 12 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става и сърдечни и кожни проблеми. Те се размножават трудно, тъй като майките раждат малко кученца и често чрез цезарово сечение, поради големите глави на бебета. Поддръжката на козината е лесна – необходимо е само сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори