Далматинец

Характеристики

- добър пазач
- добър актьор
- очарователно
- чувствително
- отлична памет

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родното място на далматинеца е областта Далмация, в Хърватия. Представителите на породата са известни като талисмана на пожарникарите. Освен това те са добри циркови артисти, пазачи и ловни кучета.
  Далматинецът има слабо, с правилни пропорции тяло, покрито с бяла, къса и гъста козина на черни петна. Малките се раждат чисто бели, като черните петна се появат с възрастта. Височината на възрастните предствители варира от 50 до 61 см, а теглото им е около 25 кг. Очите са тъмни или амбър на цвят, а ушите са леко клепнали. Носната гъба е с тъмен цвят. Опашката се носи над гърба.
  Далматинецът е очарователно, привързано и чувствително куче, което е изпълнено с енергия. Той е много интелигентен и има отлична памет. Поради тази прична се поддава лесно на обучение. Това е подходяща порода за семейства с по-големи деца. Далматинецът се разбира с другите домашни животни, с изключение на кучета, с които не е израснал. Към тях е склонен да прояви агресия. С непознати се държи резервирано и лае само когато има нужда. Той няма да се чувства добре в малък апартамент или вързан в двора, защото има нужда от много движение и е изключително социален. В противен случай се развиват проблеми с повдението. Продължителността на живота на кучетата от тази  порода е средно между 10 и 12 години, а здравословното им състояние е крехко. Предразположени са към  проблеми с отделителната система, дисплазия на тазобедрената става и кожни алергии. 1/3 от далматинците имат проблеми със слуха. Те са много чистоплътни животни, но се скубят много. Сресването един път на ден е препоръчително. По време на студените сезони трябва да им се осигурява топлина или да се обличат с пуловери, защото лесно могат да се разболеят.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Зина иванка Лъки Стив Томи Флъфи

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори