Аляски маламут

Характеристики

- игриво
- приятелски настроено
- привързано
- лоялно
- енергично

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Аляският маламут е най-голямата порода от северните кучета. Неговата родина е щата Аляска в САЩ, както предполага името му. Кръстен е на племето Махлемути. Той помагал на хората от това племе при лова и пренасянето на улова.
  Аляският маламут прилича на външен вид много на вълка. Проведените ДНК тестове показват връзката на маламута с вълка. Височината на представителите на породата варира между 58 и 68 см, а теглото му между 35 и 50 кг. Тялото му е голямо, с добре оформена мускулатура. Главата е широка, с голяма муцуна, черна носна гъба, бадемовидни очи, с тъмнокафяв цвят и триъгълни, изправени уши. Опашката е бухнала и завита над гърба. Косменната покривка е гъста и плътна. Окраската е едноцветна или комбинация от цветове – бяла, сива, червена или черна.
  Аляският маламут е игриво и приятелски настроено куче, въпреки дивото му излъчване. Не е добро куче пазач, поради благия си характер. Той се привързва много към стопаните си и е лоялен към тях. Ранната социализация помага да се притъпят ловните инстинкти у него и съжителството с други животни да е безпроблемно. Подходящ е за семейства с поотраснали деца, които живеят в райони с по-студен климат и имат опит в отглеждането на кучета. Най-удобното жилище за него е къща с голям двор, защото са много енергични. Ако се отглежда в апартамент, трябва да му се осигурят редовни, продължителни разходки, но трябва да се избягват по-топлите часове. Продължителността на живота му е 12 – 15 години. Породата е предразположена към дисплазия на колянната става и дерматологични заболявания. Козината трябва да се сресва редовно, за да изглежда добре.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори