Гепардова котка (Cheetoh)

Характеристики

- нова порода
- рядко срещана
- интелигентна
- дружелюбна
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Гепардовата котка е сравнително нова и рядко срещана порода домашни котки. Нейната история започва през 2001 г. когато селекционери решават да създат домашна котка с диво излъчване, но без диви гени в кръвта си и за целта кръстосват бенгалска котка с оцикет. Породата е призната през 2004 г. от UFO (United Feline Organization),  а в TICA (The International Cat Association) е вписана все още като експериментална.
  Гепардовата котка има грациозно и гъвкаво тяло, с добре оформена мускулатура. Това е една от най-едрите домашни котки – на височина може да достигне 30 см, а теглото ѝ варира от 7 до 10 кг.  Представителите на породата имат характерна окраска на тъмни петна, големи уши и бадемовидни очи. Козината им е къса и много мека на допир.
  Гепардовата котка, въпреки дивото си излъчване, има много приятен характер. Тя е социална, дружелюбна, игрива, любопитна и интелигентна котка, която лесно може да се обучи и обича да е със стопаните си. Благият ѝ характер я прави и добра компания за семейства с деца и други домашни животни. Поддръжката на козината ѝ не отнема много време – достатъчно е само сресване веднъж седмично. Котките от тази порода са предразположени към проблеми с колената, но като цяло имат отлично здравословно състояние.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори