Наполеон

Характеристики

- нова
- рядко срещана
- игрива
- приятен характер
- запомнящ се външен вид

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Котките наполеон са сравнително нова и рядко срещана порода. През 1996 г. селекционерът Джо Смит кръстосва мънчкин и персийска котка и получава сладко котенце с къси крака. Той кръщава новата порода на френския генерал и император Наполеон Бонапарт, известен с ниския си ръст.
  Представителите на породата имат запомнящ се външен вид. Това са малки котки, които имат кръгло лице и големи очи. Носът им, за разлика от този на персийките, не е чип и поради тази причина нямат проблеми с дишането. Козината им е плюшена и може да бъде както къса, така и дълга. Окраската се среща във всички цветове. Опашката е пропорционална на тялото.
  Котката наполеон има приятен характер. Тя обича игрите, но същевременно обожава да се гушка и се сближава много със своя стопанин. Козината ѝ се поддържа лесно в добър вид. Достатъчно е веднъж седмично да се сресва. Възможно е да има проблеми с бъбреците.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори