Австралийски мист

Характеристики

- чудесен нрав
- добродушна
- игрива
- отлично здраве
- рядко срещана

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на автралийския мист, както личи от името му, е континента Австралия. Това единствената порода котки, която произхожда от там. Нейното развъждане започва в края на 70-те години на миналия век, в резултат на кръстосването на бирманка, абисинка и домашна котка. Днес, тя е рядко срещана по света, с изключение на родното си място.

  Австралийският мист има средно голямо, мускулесто тяло, покрито с къса козина, която наподобява воал, благодарение на тикинга, наследен от абисинките. Окраската е два вида – на петна или мраморна и се среща в седем цвята - кафяво, синьо, шоколадово, лилаво, карамелено, златисто и прасковено. Главата е закръглена, с големи, изразителни зелени очи.

  Австралийският мист има чудесен нрав. Представителите на породата са добродушни и игриви котки. Обичат да са част от всичко, с което се занимават техните стопани и се привързват много към тях. Те са подходяща компания за всеки, който харесва котки. Разбират се отлично с деца и обичат да са сред хора. Имат много добро здравословно състояние, единствено са предразположени към затлъстяване. Продължителността на живота им е между 15 и 18 г., а поддръжката на козината елементарна.  Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Baby Moli джак Лъки

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори