Британска късокосместа котка

Характеристики

- адаптивна
- лесно се тренира
- срамежлива
- привързана

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Британската котка е може би най-старата порода котки в Англия, чийто произход води към Рим. Тя е породата, която е известна с най-голямото цветово разнообразие - признати 75 цветни варианта.
   Главата е кръгла, със широк череп. Има добре развита брадичка и къс и широк нос. Ушите са леко заоблени и широко разполжени. Очите са големи, кръгли и широко отворени. Вратът е къс дебел. Тялото на британките е масивно и набито. Имат широки гърди и къси крайници. Опашката е къса и дебела. Козината им е мека и гъста. Теглото на женската варира 5 – 7 кг, а на мъжките между 5 - 10 кг.
   Подходящи са за спокойни семейства, които може да отглеждат и други домашни любимци, за сами живеещи хора и за такива, които за първи път ще отглеждат котка. Лесно се адаптират към живот в апартамент. Те са интелигентни, любимци на треньори, заради което и често се появат във филми. Британските късокосмести котки са привързани и срамежливи котки, които обичат компанията на други животни, но не и тази на много активни деца. Продължителността на живота на британската късокосместта котка е сравнително дълга – между 14 и 20 години.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори