Ориенталска дългокосместа котка

Характеристики

- интелигентна
- привързана
- любопитна
- често пъти шумна
- игрива

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:


   Ориенталската дългокосместа котка е част от семейството на ориенталските котки. Получена при кръстосването на балинезийска с ориенталска късокосместа котка през 80-те години на миналия век. До 2002 г. е известна като британска ангора. Тогава е преименувана на ориенталска дългокосместа, за дане се бърка с турската ангорска котка.
   Тялото на представителите на тази порода има цилиндрична форма, типична за ориенталските котки. То е с добре развита мускулатура и с нежна костна система. Главата има клиновидна форма. Ушите са големи и изправени, създаващи впечатление, че това е много бдителна котка. Космената покривка е със средна дължина. Окраската се среща във всички цветови варианти.
   Това е подходяща порода за семейства с деца и други домашни любимци. Препоръчително да се отглежда от хора, които имат опит в отглеждането на котки, тъй като характера й се доближава много до този на нейната братовчедка сиамката. Ориенталсакта дългокосместа котка е много интелигентна и любопитна. Привързва се много към стопаните си. Това е много активна и игрива котка, която понякога е и доста „бъбрива”.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Бебо

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори