Бомбайска котка

Характеристики

- приятелски настроена
- весел характер
- поддава се на тренировка
- нежна
- много наблюдателни

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Бомбайската котка се появява като резултат от кръстоската между бирманската кафява и амерсиканската черна късокосместа котка през 1958 г. Често бомбайската котка е наричана мини пантера. За сега ФИФЕ не признава тази порода. 
   Тя има мускулесто, средно голямо тяло. Главата е кръгла, ушите са закръглени също. Очите са със златисто жълт до бакърен цвят. Меката част на носа е черна. Козината е черна и лъскава. 
   Бомбайката е подходяща порода за семейства с деца, които отглеждат и други домашни животни, за сами живеещи хора и за такива, които за първи път ще отглеждат котка. Тя е весела и приятелски настроена котка, която обича да играе и с други домашни животни. Има нужда от много внимание и е много наблюдателна. Бомбайските котки лесно се тренират, могат да бъдат разхождани на каишка, да се научат да гонят и донасят топче. Те са нежни и мили създания, които обичат и да се гушкат, въпреки че са много активни. Лесно общуват с непознати и деца. Предразположени са към гингивит, проблеми с горните дихателни пътища, конюнктивит и преяждане. Козината им се поддържа много лесно.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори