Герман рекс

Характеристики

- много активна
- интелигентна
- приятелски настроена
- привързана
- къса, къдрава козина

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Началото на породата герман рекс слага мъжкото коте Мунк, родено в Кьонихсберг, Източна Прусия, през 1930 – 31 г. Той е син на ангорска и руска синя котка. Мунк разпростаранил гените на къдравата козина, характерни за породите рекс в целия град. През лятото на 1951 г. е регистрирано къдраво коте в ветеринарна клиника в Берлин, вероятно пра- или пра-правнуче на Мунк, което е кръстено Лемхен (на немски “агънце”). Това е първото коте герман рекс на селекционер. Обособяването на герман рекса като отделна порода от английските котешки асоциации става през 1967, а от американската 1979 г.
  Тялото на герман рекса е със средни размери със стройни крайници, кръгла глава, добре оформени скули и големи уши. То е по-близко на външен вид до европейската късокосместа порода, отколкото до другите породи рекс. Очите са средно големи, в цвят, съответстващ на този на козината. Тя е мека, къса и къдрава. Окраската се среща във всички цветове. Мустаците на герман рекса са също като козината къдрави.
  Герман рексът е подходяща порода за семейства с деца и с други домашни животни. Това е много интелигентна и игрива котка – дори и възрастните котки са доста активни. Те са приятелски настроени и много привързани към собствениците си.
   
 

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори