Екзотична късокосместа котка

Характеристики

- спокоен характер
- приятелски настроена
- нежна
- не е шумна
- изкуствено създадена

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Екзотичната късокосместа котка е изкуствено създадена порода от селекционери, които искали да постигнат вида на персийската котка без нейната дълга козина. Това се случило в началото на втората половинана миналия век. За целта американска късокосместа, бирманска и британска късокосместа са кръстосани с персийка. Тя известна като “мързеливата човешка персийка”. ФИФЕ признава породата през 1986 г.
   Екзотината късокосместа котка има заоблено тяло, с къс и дебел врат. Има малки уши, чип нос и големи кръгли очи. Дължината на козината му от 1 до 4 см. Тя мека като плюш. Поддръжката на козината се изразява в ежеседмично изчеткване.
   Екзотичната късокосместа котка е подходяща за семейства с деца и с други домашни животни. Лесно се адаптира към живот в апартамент. Притежава нежен и спокоен характер. Не обича на мяучи. Тя е приятелски настроена котка, която има нужда от внимане и не обича да остава сама дълго време.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

пухи Сандра

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори