Американски бобтейл

Характеристики

- приятелски настроена
- игрива
- адаптивна
- рядко мяука
- къса опашка

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Американският бобтейл е относително нова и изключителна порода котка. Най-отличителният му белег е късата опашка – почти на половина от стандартните дължини на опашки при котки, резултат от генетична мутация. Американският бобтейл няма генетична връзка с японския, въпреки близките им черти и наименования. Той е много жизнена с къса или с дълга козина порода.
   Тази порода е известна от 1960 г. Произходът на американския бобтейл все още не е остановен. Често той е свързван с дивата късоопашата американска котка, но за сега генетични доказателства за това не са намерени. Породата е призната от Международната асоциация на любителите на котки и от Американската асоциация на любителите на котки като два отделни варианта – късокосместа и дългокосместа.
   Американският бобтейл е подходящ за семейства с по-големи деца, хора, които за първи път отглеждат котка и за сами, живеещи хора, които имат и други домашни любимци.
   Американският бобтейл е средна или голяма котка. Породата има издължено, атлетично тяло. Окраската може да бъде във всички цветове, няма стандарти за нея. Задните крака са по-дълги от предните, а лапите са големи и кръгли. Очите са с бадемовидна форма. Полово съзряват след трета година.
   Американският бобтейл е приятелски настроена и игрива котка. Той е активна и много интелигентна котка. Разбира се отлично с по-големи деца и кучета. Мъжките представители се отличават като истински кавалери – разрешават на женските и на малките котенца да ядат първи, и са готови винаги да защитават малките. Американският бобтейл лесно се адаптира към заобикалящата го среда и мяука само когато е необходимо.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Tomi

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори