Сингапурска котка

Характеристики

- къса козина
- рядко срещана
- жизнена
- социална
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Сингапурската котка е късокосместа порода, срещана навсякъде в Сигапур, където е известна като котката на любовта. С излкючение на Сингапур, тя са слабо разпространена порода. Призната е само от няколко клуба в Сащ.
   Сингапурската котка е  най-дребната порода сред домашните котки - женските тежат по-малко от 2 кг. Има масивна кръгла глава, върху която изпъква долната челюст. Ушите са големи и отворени, носът е дълъг с червена мека част. Очите са големи с бадемовидна форма и със зелен или златист цвят. Опашка е близо две трети по-къса от тази на другите късокосмести породи и завършва с тъп край. Козината е светлобежова, прилепнала плътно към тялото с ярко изразен тикинг.
  Сингапурата е самоуверена и жизнена котка, която иска да е част от всичко, с което се занимавате, било чистене, готвене, просто четене на книга или ровене в интернет. Тя е интелигентна и много се привързва към своите стопани. Разбира се добре с други домашни любимци и деца. Подръжката на козината ѝ е елементарна. Има отлично здраве. Често се налага малките котенца да се раждат чрез цезарово сечение, поради малките размери на майката. Продължителността на живота на представителите на породата е около 15 години.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори