Кокер шпаньол

Характеристики

- весел нрав
- игриво
- лоялно
- социално
- ловни инстинкти

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на кокер шпаньола е Англия, където е бил отглеждан главно за лов на бекасини. Днес представителите на породата са чудесна компания вкъщи.
  Кокер шпаньолът има малко, здраво, с правилни пропорции тяло. Височината му варира от 30 до 41 см, а теглото му – от 9 до 16 кг. Главата му има широка муцуна и висящи устни. Очите са тъмни на цвят, с бадемовидна форма. Ушите са меки, дълги и висящи до главата. Цветът на носа е в тон с цвета на козината – обикновено черен или кафяв. Опашката често е купирана, а в случай, че не е – се носи високо. Козината е мека и вълниста. Окраската може да бъде в черно, светло кремаво, тъмно червено, както и в комбинация от тях.
  Кокер шпаньолът е весело и игриво куче, което е много лоялно към своя господар. Разбира се много добре с деца и с други домашни животни, ако е социализира правилно в ранна възраст. Това е интелигентно куче, което се поддава лесно на обучение. Представителите на породата имат нужда от много внимание от своите стопани. Те бързо се адаптират към промените в около тях. Ще се чувстават добре в апартамент, но трябва да се извеждат редовно на разходка. Продължителността на живота на кокер шпаньола е около 15 години. Предразположен е към очни, кожни и гръбначни заболявания. Поддръжката на козината се изразява в ежедневно сресване, за да се запази добрия ѝ вид и подстигване през няколко месеца. Ушите трябва да се проверяват редовно, за да се избегне развитието на инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори