Чинуук дог

Характеристики

- тегли шейни
- рядко срещано
- приятелски настроено
- интелигентно
- работещо куче

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Началото на развитието на породата е поставено през 1917 г в Ню Хампшир от Артур Трийдуел Уалден. Основното предназначение на представителите на породата е теглене на натоварени шейни на дълги разстояния. Днес това са изключително рядко срещани кучета.
  Чинуук догът има голямо, мускулесто тяло, покрито с дебела и гъста козина в жълто-кафяво или оранжево-кафяво. Височината му варира от 53 до 69 см, а теглото му – от 25 до 32 кг. Широката глава има заострена муцуна, изправени уши и средни по големина очи с бадемовидна форма, оцветени в амбър. Опашката се носи надолу, леко навита.
  Представителите на породата са мили, приятелски настроени и интелигентни кучета, които са много предани на своите стопани. Преди всичко, това са работещи кучета, които приемат сериозно своята работа. Разбират се много добре с деца, като често предпочитат тяхната компания. Компанията на други кучета и домашни животни не е проблем за чинуука дога. С непознати се държи резервирано, но никога агресивно. То не е префекният избор за куче пазач, тъй като не обича да лае. Ще су чувства добре в апартамент, ако му се осигуряват необходимите разходки. Кучетата от тази порода имат нужда от компанията на своето семейство и поради тази причина не трябва да бъдат вързвани сами в задния двор. Продължителността на живота им е между 10 и 15 години. Като цяло те се отличават с добро здравословно състояние. Много малка част от тях са предразположени към очни и кожни проблеми, дисплазия на тазобедрената става, епилепсия. Поддръжката на козината е много лесна – необходимо е сресване от време на време.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори