Кавалер Кинг Чарлз шпаньол

Характеристики

- социално
- мило
- игриво
- привързано
- не е хиперактивно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на Кавалер Кинг Чарлз шпаньола е Великобритания. През 17 в., по време на управлението на Чарлз II, който обичал малките кучета, породата става популярна сред аристокрацията. Днес представителите на породата са идеална компания вкъщи.
  Кавалер Кинг Чарлз шпаньолът има малко, с правилни пропорции тяло, покрито в мека, вълниста козина, която се среща в комбинация от светло кафяво и черно, и червено, бяло и кестеняво. Височината му варира между 30 и 33 см, а теглото му – между 4 и 8 кг. Главата му е закръглена, а муцуната има конусовидна форма. Носът и очите са с тъмен цвят. Ушите са големи и висят до муцуната. Опашката е бухнала и се носи не много високо.
  Кавалер Кинг Чарлз шпаньолът е социално, дружелюбно, мило и игриво куче, което обича компанията на своето семейство. Той е и търпелив с децата и се разбира добре с други кучета и котки, както и с непознати. Представителите на тази порода не са най-добрият избор за куче пазач. Това е подходяща порода за семейства с деца или възрастни хора. Кавалер Кинг Чарлз шпаньолът се чувства прекрасно в апартамент, обучава се лесно и обича много да се гушка в своите стопани. Ежедневно трябва да му се осигуряват разходки и упражнения. Продължителността на живота на представителите на породата е около 9 – 14 години. Те са предразположени към затлъстяване, проблеми с очите, ушите и сърцето, и диабет. Космената им покривка има нужда от редовно сресване, за да не загуби блясъка си, а за да се предовратят ушни инфекции, ушите трябва да се проверяват често.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4261

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 97

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори