Английски булдог

Характеристики

- мило
- весело
- приятелски настроено
- привързано
- благ характер

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на английския булдог е Великобритания, а началото на историята му се започва през 17 в. От участник в кучешки боеве, преследвач на дивеч и пазач на стада, днес той се е превърнал в желан и весел домашен любимец.
  Английският булдог има късо и здраво тяло, покрито с къса козина, която се среща в различни цветове. Височината му варира между 30 и 40 см, а теглото му – 18 и 22 кг. Главата е много широка, а кожата по късата муцуна е много набръчкана. Ноздрите са широки, очите са малки и раздалечени. Ушите са малки и клепнали. Крайниците са къси и раздалечени, а опашката – къса и се носи надолу.
  Английският булдог е мило, весело, уверено и нежно куче, въпреки вида си. Той е приятелски настроен и изгражда силна връзка със стопаните си. Бързо усвоява новите команди, въпреки че е доста упорит от време на време. Разбира се добре с деца и други домашни животни, с които е израснал. Опитът в отглеждането на кучето не е задължителен, поради благия характер на породата. Може да се отглежда в апартамент, но трябва редовно да се извежда, но без да се провеждат много упражнения. Продължителността на живота на булдога е около 10 години. Като цяло е много болнав. Предразположен е към респираторни заболявания, очни, кожни и сърдечни проблеми, ентропия, проблеми с щитовидната жлеза. Не е желателно да излагате на много високи или много ниски температури, тъй като има много къса козина. Поддържката на козината е много лесна – тя трябва от време на време да се сресва само.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

английски булдог

Домашни любимци от тази порода:

Ema боби Живко Неврон Тайгър Хера

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори