Сноу Шу

Характеристики

- приятен темперамент
- социална
- лесно се обучава
- привързана
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Сноу шу е домашна котка, получена в резултат на кръстосването на сиамска с би-колор американска късокосместа котка през 1960 г. Нейната създателка е Дороти Хайндс-Дохърти. Породата е призната от всички котешки асоциации. Името ѝ произлиза от белите лапички, които има (от англ. snow shoe).

  Сноу шу има петна на лапичките, приличащи на обувки и бяло обърнато V, което започва от челото и се простира по муцуната. Тялото е със средни размери, с добре развита мускулатура. Теглото достига 5-6 кг. Главата и ушите имат триъгълна форма. Очите са сини на цвят. Опашката е със средна дължина. Козината къса, а окраската може да бъде син, светло бежов, шоколадов, лилав, линкс или сийл пойнт, като основният цвят е бял или сив.
   Поради приятния си характер, сноу шу е подходяща порода за семейства с деца и други домашни любимци. За нейното отглежадане не се изисква стопанинът да има опит с котки, тъй като е много социална, интелигентна котка, която може лесно да се обучава. Тя е енергична и бързо се адаптира към заобикалящата я среда. Има нужда от внимание и не обича да е сама дълго време, заради своята привързаност към семейството. Космената покривка се поддържа лесно. Сноу шу може да има проблеми със зъбите, но като цяло се отличава с добро здравословно състояние.Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори