Нибелунг

Характеристики

- елегантна осанка
- привързана
- спокойна котка
- обича рутината
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Нибелунг е немска дума и означава „създание на мъглата”. Това се свързва с породата котки, които се движат тихо като сянка или мъгла. Нибелунгът пресъздава руска синя дългокосместа котка от времето на императрица Виктория. Започва да се развъжда в началото на 80-те години на миналия век от Кора Коб, в Денвър, Колорадо. Първите две котенца са се казвали Зигфрид и Брунхилде. Породата е призната от TICA, CFF, TCA. За сега това е много рядка порода.
   Първата дума, която Ви идва на ум при вида на нибелунгa е „дълъг”. При него всичко е дълго – тяло, опашка, шия, крайници. Това му придава много грациозна и елегантна осанка. Главата му има клиновидна форма. Очите са овални с зелен или жълт цвят. Ушите са заострени и големи. Козината е дълга и копринено мека във син цвят, който се среща и със сребрист типинг. Тя е по-дълга на опашката от колкото на тялото. На шията козината образува яка, а на задните крайници – панталонки.
   Нибелунгът е подходяща порода за хора, които искат котка, която често да лежи в скута им, за семейства с по-големи деца и за възрастни. Той много обича семейството, но понякога като види непознати се крие. Това е много спокойна и сдържана котка, която може да се притесни от присъствието на по-активни и шумни кучета или котки. Нибелунгът обича рутината и може да се адаптира по-бавно към промените в домакинството. Ранната социализация може да му помогне да преодолее този проблем. Отличава се с добро здраве и дълъг живот. Поддръжката на козината му изисква един или два пъти изчеткване седмично.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори