Бостън териер

Характеристики

- интелигентно
- социално
- благ характер
- не обича дълги преходи
- не е хиперактивно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на бостън териера са САЩ. Породата е една от най-популярните в щатите и носи името на града, в който първо е получила разпространение – Бостън.
  Бостън териерът има късо, мускулесто тяло, покрито в къса и мека козина в бяло, бриндъл, сийл и черно. Висок е между 38 и 43 см и тежи от 4 до 11 кг. Представителите на породата имат изразителни лица, с квадратни муцуни и бръчки по тях. Очите са раздалечени и както носът, имат тъмен цвят. Ушите са изправени и къси. Гръдният кош е широк, крайниците са с добре оформена мускулатура, а опашката е къса.
  Бостън териерът е жизнено, забавно, интелигентно и социално куче, което лесно се поддава на обучение. Той е известен като амерканския джентълмен, заради своя мил и благ характер. Разбира се добре с всички членове на семейството, както и с другите домашни животни. Лае само когато е необходимо. Това е подходяща порода както за активни семейства с по-големи деца, така и за възрастни хора. Бостън териерът ще се чувства добре и в малко домакинство или апартамент. Има нужда от извеждане, но не обича дълги преходи.  Продължителността на живота му е 15 – 16 години. Преразположен е към проблеми с очите, дихателната система и сърцето, както и към алергии. Може лесно да прегрее и поради това не трябва да се преуморява по време на разходките. Поддържането на космената покривка се изразява в редовно изчеткване и от време на време в разтъркване с влажна кърпа. Очите и ушите трябва редовно да се проверяват, за да се намали риска от развиването на инфекции.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори