Блъдхаунд

Характеристики

- уравновесено
- ловни инстинкти
- социално
- добро обоняние
- любопитно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на блъдхаунда започва преди хиляди години, в Белгия. Белгийските монаси, които развъждали порoдата, най-вероятно я принесли през Средновековието и в Англия. Блъдхаундът има репутация на отличен ловец и добро полицейско куче.
  Представителите на породата имат големи тела и характерна отпусната кожа около главата и шията. Височината им варира между 50 и 66 см, а теглото им – между 40 и 50 кг. Муцуната им е издължена, ушите са големи и висящи, а очите са хлътнали и тъмни на цвят, както носът. Крайниците и шията са с добре оформена мускулатура, а опашката се носи над гърба. Козината е къса и мека около ушите и главата, и по-груба по останалата част от тялото. Цветът ѝ може да бъде в следните комбинации – светлокафяво и черно, светлокафяво и ливър, и светлокафяво и червено.
  Блъдхаундът има мил, уравновесен и благороден характер. Разбира се много добре с деца, което го прави подходящ за семейстава с деца. Представителите на породата са много социални, привързват се към своите стопани, а към непознати не проявяват агресивност. Харесват компанията на други животни, с изключение тази на доминиращи, мъжки кучета. Вкъщи те са много спокойни и обичат да бъдат галени, а навън са енергични и любопитни, следвайки всеки интересен аромат, който усетят. Това от своя страна затруднява обучението. Породата се характризира с отлично развито обоняние. Блъдхаундът ще се чувства добре и апартамент, но трябва редовно да се извежда. Продължителността на живота му е около 10 – 12 години. Предразположен към дисплазия на тазобедрената става, ентропия, проблеми със стомаха и затлъстяване. Ушите трябва редовно да се проверяват и почистват, за да се предпазят от инфекции. Космената покривка се поддържа много лесно.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори