Бенгалска котка

Характеристики

- много шумна
- игрива
- обича водата
- активна
- бдителна

Активност

Интелигентност

Любопитство

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

   Бенгалската котка е нова порода, събираща популярност благодарение на външния си вид, по който прилича на дивите котки. Тя е хибрид между азиатска леопардова и домашна котка. Асоциацията на любителите на котки все още не е признала бенгалската котка.
   Тя има здраво и мускулесто тяло, големи, овални очи, широк нос, силна брадичка и клиновидна глава. Ушите ѝ са със заоблени връхчета. Задните крайници са малко по-дълги от предните. Бенгалката има горделива походка. Козината е копринена на допир, призната е в 13 цветови варианта. По основния цвят се намират по-тъмни петна, които ярко контрастират с него. Теглото варира между 3 и 7 кг. Дължината на тялото е по-голяма от неговата височина. Достига полова зрялост на 2 години.
   Бенгалката е подходяща порода за активни семейства и за хора с други домашни любимци, които имат опит в отглеждането на котки. Те са много активни и бдителни, и имат нужда от внимание. Бенгалките са много шумни, даже когато ядат понякога ръмжат. Но за разлика от мяукането на другите котки, тяхното прилича по-скоро на лаене. Те са много игриви, могат също да бъдат водени на каишка. Отличават се с голяма интелигентност – изучават действията на стопаните си, научават се бързо да отварят врати на стаи и др. Харесват лъскави предмети, които в последствие могат да скрият и откраднат и са една от малкото породи котки, които обичат водата. Имат много добро здравословно състояние.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори