Ваймаранер

Характеристики

- интелигентно
- полицейско куче
- спасително куче
- мило
- много добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на ваймаранера е Германия. Породата се е обособила в резултат на кръстосването на пойнтери и ретрийвъри. Нейните представители се отличават като  полицейски и спасителни кучета, и добри помощници при лова на птици.
  Ваймаранерът има елегантно, голямо тяло, покрито с къса и фина козина, оцветена в сребристосиво. Височината на кучета от тази порода варира от 56 до 69 см, а теглото им - от 23 до 32 кг. Главата има издължена муцуна, сив нос и очи, и висящи уши. Шията е дълга, крайниците са мускулести, а опашката е обикновено купирана.
  Ваймаранерът е интелигентно, енергично, смело, лоялно и приятелски настроено куче, което обича да е част от семейството. Дългите периоди, в които трябва да е сам не му се отразяват добре. Представителите на породата се разбират добре с по-големи деца и други кучета, но не и с котки. Поддават се лесно на обучение, проведено с положителни техники. Ще се чувстват добре в апартамент, ако бъдат разхождани редовно, но за предпочитане е да се отглеждат в къща с голям двор. Продължителността на живота им е около 12 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става и затлъстяване, но като цяло имат добро здраве. Късата им козина не изисква специална поддръжка.

Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

ваймаранер,

Домашни любимци от тази порода:

Лора Слаш

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори