Американска овчарка

Характеристики

- интелигентно
- енергично
- лоялно
- нова порода
- отлично здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Американската овчарка е сравнително нова порода. Нейната история започва през 60-те години на миналия век, когато селекционерката от Ню Йорк, с немско потекло Тина Барбер, решава да получи порода, подобна на немската овчарка. За целта започва да кръстосва по-големи немски овчарки. Резултат е интелигени кучета, с приятен характер, по-големи от своите немски роднини.
  Американската овчарка има пропорционално и мускулесто тяло, покрито с дълга и мека или средно дълга и груба на допир козина. Окраската се среща обикновено в сиво или жълто кафяво в комбинация с черно. Височината на представителите варира от 71 до 76 см, а теглото им - от 36 до 59 кг. Главата има издължена муцуна, изправени уши и бадемовидни очи. Крайниците са с добре оформена мускулатура, а опашката е бухнала и се носи на долу.
  Американската овчарка е интелигентно, лоялно, енергично и приятелски настроено куче, което обича компанията на своите стопани. С непознати може да се държи резервирано, но не и агресивно. Компанията на други кучета от същия пол или на малки домашни любимци няма да е подходяща, ако не е социализирана правилно. Представителите на породата бързо научават нови команди и отговарят на положително възпитание. Те имат доминантен характер, поради тази причина още в ранна възраст трябва да разберат кой е господарят. Ще се чувстват добре в къща със средно голям двор, тъй като имат нужда от много движение, за да са в добра физическа и психическа форма. Продължителността на живота на американската овчарка е около 14 години. Отличава се с добро здраве, но е предразположена към дисплазия на тазобедрената става, както всички големи породи. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 125

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори