Сийлиъмски териер

Характеристики

- интелигентно
- лоялно
- весело
- енергично
- много добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на сийлиъмския териер за почва в Уелс, в средата на 19 в. Представителите на пордата са известни като добри помощници при лов на язовци, видри и лисици.
  Сийлиъмският териер на външен вид много прилича на шотландския териер. Разликата между тях е в окраската - сийлиъмският териер е бял, докато при шотладкия териер, бялото не е допустим цвят. Представителите на породата имат малки, компактни тела, покрити с водоустойчива и груба на допир козина. Височината им е около 30 см, а теглото им  - приблизително 9 кг. Главата е издължена с квадратна муцуна и характерни брада и мустаци. Очите са големи и тъмни на цвят, а ушите са клепнали. Крайниците са къси, а опашката се носи на горе, като често е и купирана.
  Сийлиъмският териер е интелигентно, лоялно, весело, очарователно и енергично куче, което се привързва много към своето семейство. Разбира се добре с по-големи, възпитани деца и други домашни любимци. С непознати се държи резервирано. Кучетата от тази порода се поддават трудно на обучение, тъй като са своенравни. Резултати дава възпитанието, проведено с положителни техники. Те ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Продължителността на живота им е около 15 години. Здравословното им състояние е много добро. Много малко са представителите, които имат проблеми с отделителната система и гръбначния стълб. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване и посещения при професиоанлист за подстрижка.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

сийлиъмски териер

Домашни любимци от тази порода:

Все още няма регистрирани домашни любимци от тази порода!

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори