Лайка

Характеристики

- ловни инстинкти
- лоялно
- интелигентно
- териториални инстинкти
- добро здраве

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на лайката започва в Русия. Известни са три вида лайки – руско-европейска, сибирска и западно сибирска, като и трите са наследници на древно куче, от семейството на шпицовете. Представителите на породата са добри помощници при лов, теглене на шейни и приятна компания. Те са първите кучета, посетили космоса, с което стават световно известни в средата наминалия век.
  Лайката има средно голямо, атлетично тяло, покрито с права, гъста и груба на допир козина. Окраската се среща в черно, сиво и бяло, или в комбинация от изброените цветове. Височината на представителите варира от 50 до 60 см, а теглото им е около 23 кг. Главата не е голяма, с издължена муцуна, овални тъмни уши и изправени уши. Гръдният кош е дълбок, а опашката се носи навита над гърба.
  Лайката е лоялно и интелигентно куче, което изгражда много силна връзка със своя стопанин. Тя е подходяща компания за деца, тъй като е много търпелива. Към непозанти се държи подозрително. Има развити териториални инстинкти и се дразни от други кучета. Възможна е и проява на агресия спрямо тях. Необходима е ранна и правилна социализация. Представителите на породата не са правилен избор за Вас, ако живеете в апартамент, тъй като обичат да лаят и имат нужда от много движение, за да са в добра физическа и психическа форма. Продължителността на живота им е около 12 години. Здравословното им състояние е много добро. Поддръжката на козината се изразява в редовно сресване.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

лайка, куче космос

Домашни любимци от тази порода:

Аляска Картофчо Рая Сибир

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4259

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 95

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори