Ротвайлер

Характеристики

- смело
- лоялно
- защитнически инстинкти
- териториални инстинкти
- полицейско куче

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Точният произхoд на ротвайлера не е ясен. Най-широко разпространеното мнение, че той е наследник на италианските мастифи. Представителите на породата имат редица качества - охранители, добри преследвачи и полицейски кучета.
  Ротвайлерът има силно и набито тяло, покрито с къса, гъста, права и лъскава козина. Окраската се среща в комбинация от черно и жълто кафяво. Височината на представителите варира от 56 до 69 см, а теглото им - от 38 до 59 кг. Главата е има заоблени скули и издължена муцуна. Очите са тъмни, с бадемовидна форма, а ушите са триъгълни и са клепнали напред. Шията е силна, а опашката обикновено е купирана.
  Ротвайлерът е смело и лоялно куче, с развити териториални инстинкти. Необходима е правилна социализация в ранна възраст, за да стане весело, а не агресивно куче (има една от най-силните захапки сред кучетата). Това не е куче за всеки. Разбира се добре с децата, с които е израснал. Компанията на други кучета не е подходяща, защото е възможно да се стигне до бой. Поради развитите си защитнически инстинкти, той се държи подозрително с непознати. Поддава се на обучение, но при него трябва да се използват положителни техники, по такъв начин, че да разбере кой е господарят. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в къща с голям двор. Те имат нужда от много разходки и упражнения, за да бъдат в добра физическа и психическа форма. Продължителността на живота им е около 12 години. Предразположени са към дисплазия на тазобедрената става, очни проблеми и затлъстяване. Поддръжката на козината е елементарна.


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори