Пудел

Характеристики

- ловни инстинкти
- циркови артисти
- приятна компания
- интелигентно
- хипоалергенно

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Историята на пудела започва преди много векове в Европа, но точният му произход не е известен. В превод от немски, пудел означава “играе във вода”. Предполага се, че представителите на породата са роднини с френското водно куче (барбета).  Те са добри помощници при лов на водни птици, циркови артисти и приятна компания в къщи. Пуделът е обявен за национална порода на Франция.
  Кучетата от тази порода се срещат в три размера – малък (с височина от 28 до 38 см и тегло – 7-8 кг), миниатюрен (с височина около 25 см и тегло 3 – 4 кг) и стандартен (с височина от 38 до 54 см и тегло – от 20 до 27 кг). Козината им е гъста и къдрава, а окраската е едноцветна обикновено, като най-често се среща в бяло, черно, сиво, априкот, шоколадово и синьо. Главата има издължена муцуна, тъмни очи и висящи уши. Крайниците са издължени, а опашката се носи на горе, като често е купирана.
  Пуделът е мило, много интелигентно, адаптивно и чувствително куче, което има нужда от компанията на своите стопани. Дългите периоди, в които трябва да е сам, му се отразяват деструктивно. Разбира се добре с деца и е приятелски настроен към непознати и други домашни животни. Представителите на породата обичат да лаят, но никога не са агресивни. Не случайно са много добри циркови артисти. Причината е, че удивително лесно се поддават на обучение, проведено с позитивни техники. Ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Продължителността на живота им е между 12 и 15 години. Предразположени са към диабет, епилепсия, проблеми с очите и кожата и затлъстяване, а стандартният вариант на породата може да развие и дисплазия на тазобедрената става. За да изглеждат добре, пуделите трябва редовно да се къпят и на всеки два месеца да се подстригват. Необходимо е ушите да се почистват редовно, за да се избегне развитието на инфекции. Пуделът е хипоалергенна порода, което означава, че не се скубе и е подходяща компания за хора с алергии. 
 
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори