Пекинез

Характеристики

- смело
- лоялно
- чувствително
- ревниво
- добър пазач

Активност

Интелигентност

Приятелски настроено

Привързаност

Гласовитост

Сподели в:

  Родината на пекинеза е Китай. Там той е бил почитано куче от много векове, тъй като много прилича на китайския лъв. Само императорско семейство е имало право да притежава представители на породата. По време на Втората опиумна война, френски и английски войници успели да отведат пет кучета в Европа. Така започнало разпространиението на пекинеза зад границите на китайската империя.
  Представителите на породата имат малки, компактни тела, покрити с дълга и права козина. Окраската се среща в различни цветове. Височината на пекинезите варира от 15 до 23 см, а теглото им е между 3 и 5 кг. Главата е голяма, в сравнение с тялото, с широки скули, с плоско чело, тъмни очи и муцуна, и висящи уши, с формата на сърце. Шията е къса и дебела, а опашката се носи над гърба.
  Пекинезът е смело, лоялно, чувствително и силно привързано към своите стопани куче. Разбира се добре с възпитани деца, но не и с други домашни животни, защото започва да ревнува. С непознати се държи подозрително. Той е добро куче пазач, което обича да лае. Трудно се поддава на обучение, тъй като е много упорит. При възпитанието му трябва да се използват само позитивни методи. Представителите на породата ще се чувстват добре, ако бъдат отглеждани в апартамент, но трябва редовно да се извеждат на разходка. Средната продължителност на живота им е около 15 години. Предразположени са към затлъстяване, настинки, проблеми с очите, колената, сърцето и дишането. За да се поддържа добрия вид на козината, тя трябва всеки ден да се сресва. Лицето им трябва всеки ден да се почиства с мека, влажна кърпа.
 


Но всяко правило си има изключение, за това нормално някои представители да не отговарят на описаните характеристики.Ключови думи:

пекинез

Домашен любимец на седмицата

Мартина(Марти)

  Подаръци: 203

  Лакомства: 4260

  Гласове: 124

Избор на редактора

КАЙРА

  Подаръци: 5

  Лакомства: 96

  Гласове: 47

Последно добавени домашни любимци

Виж всички домашни любимци

Най-ново от блога

Към блога ...

Последно от Въпроси и отговори

Към въпроси и отговори ...

 [X]Затвори